The Girl Next Door.


Jag, Amanda och Daniel kolla på The Girl Next Door igår. Alltså inte den med Elisha Cuthbert och Emile Hirisch. Utan den från 2007. En rysare (eller vafan det nu är) som aa, är ganska hemsk. Actually, "ganska" räcker nog inte. Det här är nog den mest hemska filmen som finns. Jag grät, Daniel grät, Amanda grät inte.. Hahah hon kan inte!


Om ni inte får några känslor what so ever av filmen så är det nog något fel på er.. ^^

Har även hört att filmen är baserad på vad som hände en flicka vid namn Sylvia Likens på 60-talet då hon blev misshandlad, våldtagen och brutalt mördad.

I första hand var det Baniszewski, hennes son John Jr. (född 1953) samt två grannpojkar, Richard Hobbs (1958–1979) och Coy Hubbard (1950–2007) som utsatte Sylvia för misshandel och tortyr. De brände henne med cigaretter, tändstickor, slog henne med ett läderbälte eller slog henne på huvudet med en paddel eller kvastskaft.

Sylvia svalts, anklagades för stöld, förnedrades på alla möjliga sätt. Baniszewski tvingade henne bland annat att föra upp en glasflaska i underlivet framför några av grannpojkarna. Detta ledde till att hon blev inkontinent vilket hon regelbundet straffades för eftersom hon inte kunde hålla tätt. Då tvingades hon sova i källaren på en hög med trasor tillsammans med familjens två hundar. Här blev tortyren än mer sadistisk. I källaren bands Sylvia och tvingades att dricka sin egen urin och äta sin egen avföring. Snart därefter brände Baniszewski och den 15-årige grannpojken Richard Hobbs med en upphettad nål in orden "I'm a prostitute and proud of it!" på Sylvias mage. Några dagar efter detta fick Hobbs rista in siffra 3 på flickans bröst på samma sätt.

Vid ett tillfälle tror man att hon gjort ett försök att ropa på hjälp. En granne skall ha hört någon skrapa med en kolspade mot källargolvet under drygt två timmar mitt i natten. Hon tänkte ringa polisen när det plötsligt slutade. Dagen därpå, när Sylvia låg och mumlade ohörbart, strödde Baniszewski, John Jr. och Hobbs, såpapulver på Sylvia och hällde sedan skållhett vatten på henne. Efter detta sköljde John Jr. henne med kallt vatten från en trädgårdsslang. Baniszewski ansåg att hon bara hittade på, varpå de bar upp henne och gav henne ett bad i ljummet vatten, klädde henne i vita byxor och sedan slog henne i huvudet med en bok. Men Sylvia var nu död. - Text från Wikipedia.

 

En annan film som också är beserad på Sylvia Likens är American Crime. Sylvia spelas då av Ellen Page. En sak som är lite smått roligt är att The Girl Next Door är den mest hemska filmen enligt mig. Och American Crime är den mest hemska filmen enligt min syster. Hon har inte sett The Girl Next Door och jag har inte sett American Crime. Så man undrar ju vilken som är värst. Men American Crime är då baserad på Sylvias historia medans The Girl Next Door är mer inspirerad av händelsarna. Man undrar ju. I vilket fall, vila i frid Sylvia. ♥

 


Kommentarer
Postat av: amanda

det är fan inget fel på mig -.- :p

2011-02-07 @ 22:05:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0